Ahoj maminy, mám čtyřměsíční dvojčata a i když doktorka říká - nesrovnávejte, musím. Jedno mimčo je v pohodě, pevná záda, ovšem s druhým mám problém, o kterém tady píšete.Odmalička se prohýbal,jakoby se snažil zjistit co je za ním. Nošením v klubíčku jsem ho to jakžtakž odnaučila. Ve čtvrtém měsíci jsme šli na kontrolu, jak se děti vyvíjí a při obratu na bříšku se prohnul v zádech, roztáhl ručičky a zapřel se nohama o podložku. To se doktorce samozřejmě nelíbilo a pozvala rehabilitační sestru. Ta doporučila pokládat dítě na bříško na gymnastický míč, aby se neprohýbal příliš a současně zatížit zadeček. Když ho položím na deku, zvedá hlavičku vysoko a prohýbá se. Člověk by řekl, jak umí krásně zvedat hlavičku, ale jak čtu v článku "Vývoj hrubé motoriky v 1. roce života", už je to naškodu. Byly nám doporučeny rehabilitace v nemocnici a stálé nošení v klubíčku. Na stránkách rodina.cz je doporučováno cvičení Vojtovou metodou, zda je tahle metoda vhodná i v tomto případě nevím, teprve se po tom budu ptát. Kdyžtak dám vědět.
Předchozí