Jiřino, to, že člověk někdy něco uvaří, se nevylučuje s tím, že někdy něco sní v hospodě. A já se na rozdíl od Milady nestydím za to, že moje děti jedly čas od času v hospodě už mnohem dřív než ve 4 letech. Ty si sice asi vůbec nedovedeš představit, že v hospodě se podává i něco jiného než připálené hranolky a nedopečené maso, ale při slušném výběru restaurace a při slušném výběru jídla z lístku může jíst v restauraci už poměrně malé dítě.
Jestli pokaždé, když jsi s dítětem nucena jíst mimo domov, jíte obložené chleby nebo studený salát z plastikové krabičky, kterou si táhnete na zádech, je to jistě vaše věc. Já daleko radši koupím dětem třeba na dlouhém výletě, kde se pořádně projdou, teplé jídlo. Když jsme měli například nějakou rodinnou oslavu v restauraci, taky jsem děti nenechávala doma hlídačce, aby nedejbože nedostaly nějaké to nezdravé sousto. A musím říct, že když si vzpomenu, jak se ve 4 letech (tedy loni v létě) chovala v restauraci v Chorvatsku má mladší dcera, kdykoli jsme si zašly na oběd nebo na večeři (BTW když jedete na dovolenou, tak jíte ty obložený chleby týden?), musím říct, že jsem pyšná, jak se naučila společensky chovat u stolu, že si umí objednat, že ví co s ubrouskem a co s příborem po dojedení. (Poprvé byla v restauraci v 8 měsících, to tam tedy, pravda, ještě nic nejedla... Poprvé v restauraci něco jedla v roce a čtvrt, ó ta hrůza!)
Kdybych měla stát u plotny nebo vybalovat namazané chleby pokaždé místo jídla v restauraci za celou dobu, co mám děti, byl by to fakt hodně velký opruz.
Předchozí