No, tak do čtyřky nechodím, takže to neposoudím :o) Já měla na mysli zařízení určená ke stravování - jako čtyřku si představuju spíš něco jako nálevnu s kuřárnou, kde maj maximálně tak utopence, takže o té jsem nemluvila.
(ale možná mám představy špatné, já tam fakt nechodím)Jenže to je ono - pokud kuřáci dobrovolně nenechají nekuřáky žít, tak dřív či později přijde zákon, který bude nejspíš (možná až zbytečně) přísný
MMCH mně třeba nijak obzvlášť nikdy nevzrušovalo kouření na ulici, jenže to mě přešlo v době, kdy mi děti odrostli z kočárku. Najednou byly ve výšce přesně tak, aby jim kuřáci div netípali cigarety o obličej :o/ Mně nevadí kuřák kouřící třeba někde na lavičce (pokud si nepřisedne zrovna ke mně :o))) ) nebo kouřící na chodníku, kde široko daleko nikdo není. Ale vadí mi kouření při chůzi na chodníku, kde se lidé přeci jenom docela pohybují. POkud bych ovšem hypoteticky měla do zákona protlačit zákaz kouření na ulici, rozhodně bych do něj napsala "zákaz kouření ulici" a ne "zákaz kouření na ulici, pokud je nějaký jiný občan ke kuřákovi blíže jak XY m" a podobně - protože jakékoli další podmínky dávají jenom příležitost k obcházení zákona.