Ahoj Adelko a Emo,
naše Evička je taky velký spavec. Ze začátku spinkala hodně, protože měla žloutenku. To jsem jí musela na jídlo budit. Poté co žloutenka přešla jsme chvilku v kojili 1-2x v noci. Cca od 8-mi týdnů ale spinkala celou noc. Uložim jí tak v 8 večer a vzbudí se na kojení v 6 ráno a pak si ještě tak na 2 hodinky chrupne. Teď se to trochu mění, protože je nám 14 týdnů a má 7 kilo a už má "nějakou" spotřebu. Tak jsem ráda, když se v noci vzbudí na jídlo - občas ano (mezi 3 a 5) někdy ne, záleží na tom, jak se přes den nadlábne. Jinak si myslím, že když dítě dobře prospívá tzn. není apatické a přibírá na váze a nemá žádné viditelné problémy, tak je to OK. Říkalal jsem to kamarádce a její hočička byla taky spavec. Takže jsou takové děti. My jsme šťastní rodiče a můžeme si tak užívat společné večery a miminko spokojeně spinká... Pokud by se Ti něco nezdálo, doporučuji konzultovat. Pokud nechceš s doktorkou, tak na stránkách www.porodniasistence.cz je almanach soukromých porodních asistentek, které bývají velmi vnímavé a ochotné pomoci - tak si tam najdi nějakou, která působí u Vás.
Předchozí