| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku O kouření na veřejnosti

Napadla mě jedna věc - co může nekuřák dělat v Čechách, aby se vyhnul pasivnímu kouření? Vyjdu ven, kuřáci mě už obtěžují na ulici, musím je předcházet nebo přecházet na druhý chodník. Jdu do parku, vyhlédnu si lavičku, kde sedí nekuřák nebo nikdo a za chvíli si tam sedne kuřák a zapálí si. Opět jsem to já, kdo se musí přesunout. Jdu do kavárny, cukrárny, hospody a tady mám sice možnost si vybrat. Do kuřáckých nechci. Ale co když nic nekuřáckého v mém okolí není? Dobře, nemusím teda chodit nikam, sedím doma. Ale pak potřebuju jít nakoupit. Jdu do obchodního centra. Jenže i tam jsem nucena dýchat ten smrad. Přijde mi, že mimo Prahu je to trochu lepší, i když asi jak kde. Ale například v Praze není ani možné si dojít nakoupit. Různá bchodní centra - Tesco ve Vršovicích, Hypernova na Chodově atd., některé cukrárny např.v Holešovicích. Když na to přijde, ani do cukrárny jít nemusím nebo si koupím dort a nechám si ho zabalit domů. Ale v obchodních centrech, kde jsou cukrárny nebo kavárny přímo v chodbách, kde se prochází, tam jít musím, pokud potřebuju nakoupit. A je to normální, aby byla kavárna, kde se kouří v obchodním centru ve Vršovicích přímo naproti hračkářství? Nebo aby se smělo kouřit v obchodním centru Myslbek v prostoru, kde se prochází vedle prodejny Mothercare? Nebo aby se kouřilo v cukrárně/kavárně, která je přímo v OD Kotva? Kde se nakupuje a z kavárny jde přímo smrad do prostoru obchoďáku? Je to vůbec legální? Pokud není, je vůbec někde možnost se bránit?
Pak je ještě další problém - různé podchody nebo průchody v uzavřených prostorách. Například jen projít pasáží Lucerna, kde se normálně smí kouřit jak u venkovních stolů v restauraci, tak lidi smí kouřit, kteří jen prochází. A takto se smí kouřit ve všech pasážích. Když tak o tom přemýšlím, tak lidem, kteří to nechtějí dýchat zbývá v ČR jen jediné - zůstat sedět doma.

Na tomto webu je možnost se podívat, kteří poslanci hlasovali proti zákonům na ochranu nekuřáků.
http://www.josef-janecek.cz/index.php?act=show_skript&page=tema&tema=koureni

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.