Přidat odpověď
Tak můj kašel se umoudřil, zato jsem začala nudlit a pálí mě dutiny uvnitř = nic příjemnýho.
Markétka se také lehce rozkašlala a roznudlila. Já se léčím paralenem a spím s mokrou žínkou na obličeji a po tel. konzultaci s doktorkou jsem Markétce nasadila stoptusin, tak snad bude dobře a ani k dětské nepůjdeme. Snažím se jí střídavě úspěšně držet v posteli.
Ad rodičák:
mě přišel na účet v pátek a zároveň mě tam doplatili zpětně sociální příspěvěk a příspěvek na bydlení za celé 3. čtvrtletí roku 2006 a dostala jsem přes 13.000,-!!!!! To bylo radosti.
Prostě jsem se v prosinci došla na sociálku zeptat, jestli máme nárok si zkusit pořádat o něco víc než jen přídavky na děti a úřednice mi neochotně dala formuláře. Musela jsem si z katastru obstarat LV k naší nemovitosti, vyplnit formuláře o manželově mzdě za III. čtvrtletí roku 2006 a odevzdat.
Papírováního teda bylo dost, ale vyplatilo se. Po té, co jsem už 2,5 roku doma na MD a RD jsme konečně sociální případ a přiznali nám 1100,- na bydlení a 600,- sociální příplatek = měsíčně. Jenže se o to musí žádat každé čtvrtletí, takže teď ještě požádám za IV. čtvrtletí roku 2006.
No a tím asi končíme, protože zvýšením rodičáku přestaneme být sociální případi a žádat za I. čtvrtletí roku 2007 už nemá význam. Ale kdybych se o to náhodou nezačala zajímat, tak jsme o to přišli, protože by nám to nikdo neřekl a nikdo na sociálce vám to vnucovat nebude.
A papír o vyřízení této žádosti + papír na zvýšení rodičáku a přídavků na dítě mi dorazil také v pátek. Jen mě překvapili, že to konečně poslali obyčejnou poštou a nemusela jsem podepisovat obálky s modrým pruhem!!!!!
Markéta
Předchozí