chtela bych se tady pridat k Milinym slovum o tom, aby maminky verily svym instinktum a nenechaly se odradit recmi o hysterickych a precitlivelych maminkach.
muj syn se narodil s pupecni snurou 3xomotanou kolem krku. museli ho pracne krisit, ale vzkrisili.
nastoupila novorozenecka zloutenka, ale zvladl to rychle. z porodnice jsme odchazeli normalne 4.den po porodu s tim, ze je naprosto v poradku a komplikovany porod nezanechal zadne nasledky na jeho zdravi.ja jsem stejne mela spatny pocit, ze se neco stane, ze on proste v poradku neni.uklidnovala jsem se tim,ze je to asi po porodu normalni. nepoustelo mne to ani mesic po porodu ani dalsi mesic....... nastesti mame velmi peclivou pediatricku, ktera nic nepodceni. kvuli zrychlenemu srdicku jsme chodili na kardiologii, ale ukazalo se, ze to je neco bezneho, co se behem par tydnu srovna. stejne jsem ho porad pozorovala a nebyla v klidu. mama se mi smala, ze ho sleduju a ze miminka maji spoustu problemu, ktere odezni samy..... atd. v 10tydnech se mu na stehynku objevil takovy flicek bez pigmentu, ktery treba jeden den i plasticky vystupoval,dalsi den zmodral a kdyz jsem ho chtela dalsi den ukazat pediatricce, tak uz tam nebyl a ja nasla podobny o par hodin pozdeji doma treba na zadech a uz jsem ho nemela komu ukazat. behem 2 tydnu jich mel uz asi 6, takze jsem nelenila a jela rovnou do nemocnice, kde na mne skutecne koukali jako na hysterickou maminku, ktera sve dite prehnane pozoruje, ale udelali alespon ultrazvuk briska. u toho jsem si vyslechla velmi nejapny komentar pani doktorky na tema: to jste ho mela doma pod mikroskopem, ze jste nasla takovyhle veci? a to s tim musite jezdit v patek odpoledne?
o 2 tydny pozdeji jsme uz byli na onkologii a zacinali chemoterapii.ve 4 mesicich mel 9cm zhoubny nador neuroblastom v brisku a hrudniku, ktery se nicim jinym nez podkoznimi metastazemi neprojevil. nekdy si rikam,ze za tou doktorkou na ultrazvuk musim zajit a rict ji, co jsem pod tim mikroskopem nasla.
chemoterapie byla diky Bohu uspesna, takze ted uz se jen jezdime kontrolovat a modlime se, aby se to nevratilo.
Mili, jsem s Tebou.......
Předchozí