Je to hrozivé, Mili upřímnou soustrast. Chtěla jsem jen říct, že doktorům se nedá důvěřovat obecně proto, že je to doktor. Věřit můžu svému lékaři ke kterému chodím celý život, něco už jsme spolu zažili a vím že je důsledný. Taky se mi stalo, že dětská doktorka naočkovala mého tříměsíčního syna tři dny poté co se jakž takž uzdravil z měsíčních průjmů. Ptala jsem se a zdůrazňovala, že je v pořádku teprve krátce. Bylo mi řečeno že to s tím nemá co dělat.Do večera začal opět kakat . A bylo to tak 10X denně zelená voda. No myslela jsem že ji uškrtím. Na to nám ordinovala naprosto neuvěřitelnou léčbu. Mám přestat kojit a dávat mu den jen mrkvovou šťávu. Musím podotknout že syn byl jinak v pohodě, žádné horečky nebo rozmrzelost. Udělala výtěr. Zjistilo se že nejde o infekční průjem, jak jinak spustilo ho očkování:O(. Přesto mu nasadila chemoterapeutika, na příbalovém letáku bylo tučným, že tyto léky jsou POUZE na infekční průjmy. A já blbá mladá matka jsem mu je opravdu začala dávat. Obrátila jsem se na homeopata.(je to i praktický lékař, normální MUDr.) Nejprve na mne s opovržením(takřka) pohlédl když jsem mu o
těch lécích řekla a zeptal se "A vy jste mu je opravdu dávala?" No a doporučil, vysadit chemii i mrkev, kojit co to dá, a dal nám kuličky.Do dvanácti hodin se počet kakání snížil na polovinu a poté se mladý uzdravil. Homeopat také doporučil odložit další očkování o tři měsíce. Takže jsem o tom řekla dětské lékařce, jejíž reakcí bylo zastrašování, že mladý rozhodně teď v červnu chytí černý kašel. Šprajcla jsem se, a na očkování jsme nepřišli. Když jsem jí to volala, doktorka v telefonu okamžitě obrátila a očkování nám posunula. No a od příště jsme v poradně byli ti s tím očkováním. Takže jsem změnila lékaře, pozdě ale přece a máme výborného pečlivého a rozumného doktora. Udělala jsem velikou zkušenost a ujasnila si že za dítě jsem zodpovědná jedině já. A informace si musím sehnat taky sama a nejlépe z více zdrojů. A ověřovat a ověřovat.Pokud se mi něco nezdá, pátrám a podnikám akce.To že je někdo MUDr.ještě neznamená že má pravdu.Nedá se to ani srovnat s Mileniným příběhem, a ani jsem to neměla v úmyslu. Jen bych chtěla přimět maminky k větší aktivitě. Vím jak je to tvrdé jít proti té autoritě v bílém plášti ale někdy je to prostě nutnost. Takže mamky nedejte se a pokud se vám něco nezdá, bojujte za sebe i své děti.
Předchozí