Lassie, ja se zajimam o ceske porodnictvi prilis dlouho a dukladne, abych to nevedela. Nemusis nic obhajovat, ja vim jak to je v H. Brodu, v Brne nebo byvalo ve Vrchlabi. Nejsem nadsena z ani jednoho z tech zarizeni, ale vim cim se tyhle porodnice se lisi od nekterych prazskych bast zabednenstvi. Ale i v techhle pokrocilejsich pracuji ruzne a nemotivovani lidi (naopak premyslivych a studujicich lidi da se potkat i v konservativni Praze).
No a ja mam rada lidskou svobodu a nemam rada chlivkove pomery, kde rodicum odbornici zdeluji co vsechno z vysetreni a ockovani je povinne a zpravuje jejich deti jako prirustek dobytku. Nemam rada take zdanlive bezpeci verejneho ticha, proto trochu mne prekvapuje reakce "nedes" o normalni informace o hygiene, ktere by treba v UK byly by na dennim poradku. Nemam ani rada delani z pece o dite vykladni skrin socializmu pres omezovani prav rodicu. Proste jsem liberalka, a radeji si platim za nektere volitelne vykony, s podminkou, ze mi se zeptaji, jestli to chci. Zasadni ideologicky rozdil, s tim nic nenadelame:-), ale ani nemusime, to je v poradku.
Předchozí