Já vůbec nemám potřebu Ti něco vyvracet nebo ze své strany vysvětlovat. Rozdíly mezi námi dvěma jsou asi tak velké jako když jeden člověk má na chlebu radši jahohovou a jiný meruňkovou marmeládu.
Já mám přírodovědné vzdělání a vidím do vnitřních dějů přírody o něco víc, než běžný člověk - laik. Když někdo o evoluci ví tolik, že "Darwin řekl že jsme z opic", a o DNA tolik, že "je to nějaký řetěz genů který máme v sobě a pomocí kterého se dá detekovat kdo je vrah nebo otec" pak se nedivím, že může být jat jistou skepsí. Mně vysvětlení, které poskytují přírodní vědy, vyhovuje.
Náhoda je blbec. Někdy mám pocit, že někteří lidé hledají za každou cenu smysl a zdůvodnění pro věci, které prostě smysl nemají (smrt dítěte, dobrého člověka). Myslíš, že smrt dítěte je zkouška, kterou na člověka seslal Pán? Kdyby nechtěl zkoušet lidi, tak by tedy žádné děti neumíraly, dobří lidé by žili 100 let, špatní by byli za své skutky spravědlivě potrestáni, auta by nebourala, poslanci by pracovali pro blaho státu, nemoci by neexistovaly, nehrozilo by globální oteplování, světem by vládl mír? V tom případě já bych si připadala jako v matrixu. Aby existoval život, musí existovat smrt (abys žila, musíš jíst, a zabít, je jedno jestli králíka nebo mrkev), aby existovalo dobro, musí být odlišitelné od nedobra. Samozřejmě mluvím o tomto pozemském žití.
Předchozí