A ten doktor je buď zaměstnancem nějakého zdravotnického zařízení a tak má nadřízené, nebo není zaměstnancem a pak se musí řídit zákony a etickým kodexem lékařské komory, a především mu za péči platí zdravotní pojišťovna, kterou by jistě velice zajímalo, že odmítl poskytnout indikovanou péči z takovéhohle důvodu; takže přinejmenším jsi mu to mohla pěkně zavařit a příště by si ve vidině problémů a potahování dal pozor; a druhá věc je tedy ta, že málo na co je opravdu jen jediný odborník ve státě, tím spíš pokud jde o ambulantní výkony, které se ani neprovádějí na sále a jsou odložitelné - ale tihle, co o sobě nechávají šířit, že nikdo jiný to neumí, si často myslí, že si proto můžou dovolit všechno.
Napadá mě, že kamarádku tímhle způsobem vyhodili od průplachu očních kanálků jejího dítěte - běžte nebo ho neošetříme. Ona šla, mně to vypravovala, a já měla jasno, že bych radši šla jinam, ale dítě jim samotné nenechám. Když jsme na stejný zákrok musely několikrát s dcerou, šla jsem rovnou do jiného zařízení a tam jsem jim oznámila, že budu u toho - vůbec jsem se jich neptala. Poprvé to doktorka vzala, podruhé tam byl doktor a zkoušel mě vyhodit, ale nepovedlo...
Předchozí