Přístup v některých nemocnicích je tedy dost otřesný.
My měla jsem obrovské štěstí, že jsem byla s 1,5 roku starou dcerkou hospitalizovaná s bakteriální infekcí v Rychnově. S dcerkou mě na oddělení přijali automaticky. Byly jsme na pokoji s další maminkou a jejím děťátkem.
Myslím, že vycházeli vstříct všem rodičům dětí do šesti let a pokud to bylo jen trochu možné přijali děti s doprovodem. Bylo tam i pár dětí bez rodičů a mnohokrát jsem na jejich pokojích viděla sestřičky jak si s nimi hrají nebo povídají. Dokonce lékaři i pan primář se často, když procházeli po oddělení zastavili u dětí nebo alespoň nakoukli a něco s dětmi prohodili.
Většina personálu oddělení byla opravdu perfektní a s komunikací nebyl problém.
Jediné co mi míň vyhovovalo byla strava pro malé děti (solené pokrmy, kakao, omáčky huštěné moukou, přeslazené čaje, kaše apd) Ale nebyl problém to napravit donesenou nebo koupenou stravou, bylo ji možné i ohřát. Vařila jsem svůj čaj, protože dcerka nebyla zvyklá na slazený a sestřičky se divili, že jsem si o něj neřekla jim, sehnali by ho.
Herna byla přístupná celý den.
Na pobyt rodiče s dítětem bylo v létáčku doporučeno přispět určitou částkou na den. Ráda jsem to uděla, protože Bylo i o mě nadstandartně postáráno dospělácká strava povlečení a všude čisťoučko.
Předchozí