| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dnes je taková doba…

Ahoj holky, jak tak na to koukám, maminky, které jsou proti názoru pana doktora, se ani tak nevymlouvají na finanční problémy jako spíš na ty svoje ratolesti. Já děti nemám (nemám, ale chci a snad i budu), ale pracuju s nimi už od svých 14, což, samy uznáte, znamená prakticky od dětství :) Dětí jsem potkala hodně a všechny jsem si zamilovala. Každé z nich bylo osobnost a ne všechny se chtěly nosit ve značkovém a mít soukromého učitele tenisu. Dobře, to přeháním, jen chci říct, že děti jsou především takové, jaké si je vychováte a mají především takové hodnoty, jaké vy jim dáte. Pokud pro vás je důležitější jít na večeři do drahé restaurace (což může být a všem to přeju, nevidím na tom nic špatného) než vyrazit na výlet pod širák, nesmíte se divit, že i vaše dítě bude takové. Setkala jsem se i s dětmi materialistickými s povrchními hodnotami (ano, byli to povšechně jedináčkové) i s dětmi altruistickými, které se dělily o vše, co měly a batikovaly a batikovaly a batikovaly. Děti jsou od začátku (už od toho začátku v bříšku) zrcadla, která odráží, co vidí/slyší a berou to za své. Pokud vám čtyřleté díte po shlédnutí reklamy řekne, že chce obojživelný tank (samozřejmě hračku), můžete mu ho koupit, aby neřval nebo se musíte smířit s tím, že chvíli řvát bude (protože o něj vlastně doopravdy nestojí, tak jen chvíli). Jde o to, nakolik umíte své dítě vychovat tak, aby se stalo osobností nezávislou na módě a názoru ostatních. Netvrdím, že je to lehké. Proto se také říká, že mateřství (a otcovství neméně) je poslání. Pokud vám děti přijdou drahé (reaguji hlavně na větu, že nejdražší jsou ty koníčky, uznávám, že jídlo, vzdělání a podobné nutnosti nejsou zadarmo), nezapomeňte, že je to vina toho, kdo je zvykl na to, že drahé věci můžou mít.

S pozdravem všem maminkám, které mě teď nenávidí :)

marTINA

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.