Podobně se to stalo i mě. Naštěstí se mnou byl manžel, nebo bych rodila sama. PA řekla, že ještě nejsem otevřená, a že budu rodit za 7 nebo 8 hodin. Prý přijde na kontrolu za hodinu. Ale během čtvrt hodiny jsem cítila, že už budu rodit, a manžel to také viděl. Šel zavolat asistentku, já kdybych byla sama, tak už nedojdu ke dveřím, nebo porodím za pochodu k sesterně! Asistentka přišla nasr..., že ji rušíme a seřvala mě, že moc funím, že tak se brzy vysílím. A že mi teda dá čípek, na to, abych se pořádně otevřela. Když mě laxně vyšetřila, začala hystericky řvát, na doktora a jiné sestry, že už rodím, a ať prý ještě počkám, a nerodím! Já řekla, že už musím, a během dvou stahů byl syn venku.
Zdravotníci skutečně nemají zájem o to, co jim rodičky říkají. pro ně jsme stále nesvéprávné.
Známá říkala, že si teď vzala k sobě dulu, k porodu do porodnice, ale že doktor a asistentky ji stejně nenechali nic dělat, nenechali ani dulu chránit hráz, že prý nemá sterilní ruce. A vůbec neposlouchaly, co chce, i když se dopředu domlouvali a všichni byli dopředu moc vstřícní.
Předchozí