Chápu, že internet skýtá potřebnou anonymitu a obrovské možnosti. Také chápu, že někteří lidé mají zvýšenou potřebu dokazovat si skrz toto médium, že dokáží "bravurně" manipulovat a předvídat chování jiných lidí...je to činnost, kterou si upevňují své ego. (což tak či tak děláme všichni)
Rozumím tomu, že přispěvatel řečený "Jarda" objevil skutečnost, že těhotné ženy, či matky zejména malých dětí jsou zranitelné, citlivější, reagují předvídatelně. Je naprosto jasné, že pokud se objeví muž, který bude kritizovat tyto ženy (nejlépe za nějaké velice citlivé a atraktivní téma)dostane se mu odpovídající reakce. Myslím že si tato osoba vybrala správnou stránku i téma proto, aby si mohla honit svoje ego.(správnou = poskytující požadované)
Ráda bych se ale přimluvila za všechny ty ženy, kterým tato skutečnost vadí a které se nevědomky dostávají do této hry. Jsou to přece ženy, kterých bychom si měly vážit, měli bychom je pouštět v tramvaji a chovat se k nim minimálně slušně. Ke zneužití k této hře jsou tak snadným cílem, že osobně nechápu, jak z toho může "Jarda" neustále získávat pocit převahy. Je to jako vejít do třídy maturantů, kteří jsou uplně vedle z toho, že za chvíli budou maturovat a začít se na ně vytahovat...třeba o kolik víc mám vědomostí, o kolik víc jsem klidnější v tu chvíli...připadá mi to nízké a zneužívá to prostý fakt, že ženy, které se tu vyskytují reagují samozřejmě podrážděně co se týče kritizování jejich schopnosti rodit a potřebě s jinými ženami si o tom popovídat a podělit se.
Je mi zcela jasné, že nic z toho, co tu říkám asi na úrodnou půdu nepadne, ale stejně prosím Jardu, aby se alespon pokusil najít nějakou jinou skupinku lidí, na kterých by si mohl dokazovat, jak je chytrý, kultivovaný a celkové úžasný. Jistě by se taková skupina našla, ale proč rozčilovat a takto zneužívat maminky a těhulky? Nezaslouží si to.
Pro případ, že jarda píše doopravdy proto, že ho iritují články o porodech(čemuž ani na chvilku nevěřím, protože tak hloupého člověka jsem ještě nepotkala) bych klidně mohla podat vysvětlení, proč se to děje: Pro těhotnou ženu je nadcházející porod(hlavně pro prvorodičku) obrovská událost, od které neví, co má čekat. Ví jen to, že každý říká, jak to hrozně bolí a jak velká ta chvíle je...je lidskou přirozeností, že se tedy chtějí dozvědět co nejvíce možných i nemožných informací, alespon malé kousky světla, které jim rozkryjí temnotu, kterou před sebou mají.proto si rády čtou o porodech jiných žen a zejména o neobyvklých porodech. ženy, které o tomto píšou, jsou naopak zahlceni tím zážitkem a mají touhu se podělit s ostatními. obě strany jsou spokojené a vypomůžou si. Není to určené mužům. Pokud nějaký muž navštěvuje stránky určené především ženám a příslušným tématům, bude jistě zklamán, pokud zde hledá články o umění a kultuře. Měl by pečlivěji zvážit,na jakých místech bude hledat. Před případnou kritikou by si měl uvědomit, že to on udělal chybu a vybral si špatnou diskuzi, ne všechny ty ženy, které jsou na správné adrese. (Tohle mi ale připadá natolik samozřejmé, že jsem si jistá, že si to uvědomuje i Jarda)
Předchozí