Trochu mě mrzí, že Makarenko je zde na diskuzi brán opravdu hlavně v recesi. Mrzí mne že se ještě stále (přitom tolik let po revoluci) neumíme podívat na něčí dílo bez dřívejších tendencí. Přitom je třeba číst nejen díla autora (třebaže v originále, ale přesto upravené režimem), ale také díla autorů zabývajících se osobností. Opravdu doporučuji: Ladislav Pecha: Krutá poema Možná že změníte názor. Přísnost, kterou prosazoval a kterou považujeta za přehnanou byla spojena s velkou láskou k dětem a plným nasazením pro ně žít. proto měl takový úspěch. jeho originální metody se dodnes využívají v práci s problémovou mládeží, jeho myšlenky jsou pro mne velmi silné: Viz známé citace: „Není špatná mládež, jsou jen špatní vychovatelé.“ nebo „Učit lze slovy, vychovávat pouze příkladem.“ V kontextu tehdejší doby to bylo VELMI revoluční. Omlouvám se za delší příspěvek, ale četla jsem Krutou poemu nedávno, ještě jí jsem plná.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.