Boďo bývala bych porodila taky na záchodě, ale narozdíl od tebe jsem byla prvorodička a tak jsem nevěděla co se děje. PA mi také pořád tvrdily, že porod se teprve rozbíhá, že to hnedtak nebude (a malá je dostala a narodila se dvě hodiny po příjezdu do porodnice :o)
Po klystýru jsem se uchýlila na WC a bylo mi tam tááák krásně, kontrakce se líp prodýchávaly, nikde mě to nebolelo, cítila jsem jen tlak. No a pak jsem si řekla, že přece nemůžu trávit celou dobu na WC a tak jsem se vydala zpátky na porodní box k manželovi a k lůžku jsem už nedošla, první mohutný stah mě skolil do dřepu k zemi a následoval můj výkřik na který zareagovaly PA a vytlačily mě na lůžko, kde shledaly, že branka je zašlá a bude se tlačit. Škoda jen, že jsem nemohla zůstat na zemi ve dřepu - jako porodní poloha by mi vyhovovala líp než ten polosed na lůžku, bohužel ale v naší porodnici nejsou nakloněni alternativním polohám při porodu takže to proběhlo tak jak to proběhlo. Naštěstí ale bez nástřihu a na tři zatlačení.
Předchozí