Taky používáme látkové plínky, klasické bílé (když to zvládly naše mamky tak proč ne my?). Mám půlroční holčičku, látkové plínky používáme od narození absolutně bez problémů (kombinuji je s jednorázovkami nekdy na cesty popř. na noc, ale převažují látkové). Peru je na 60-sátku (nevyvařuji), žehlila jsem asi 14 dní (složené), peru v normálním prášku (na značce nezáleží). Malá opruzená ještě nebyla. Mám dva starší kluky, u těch jsem používala látkové plínky jen chvilku, pak měli jednorázovky. Oba měli plínku dost dlouho, opruzení bývali (starší byl v létě v jednorázovce dost "uvařený"). Používám na plínky normální plenkové kalhotky (Sandry a podob.), když chci, aby malá byla pohyblivější, tak jí dám plínku jednu a častěji přebalím. Věším na sušák přeložené, seberu suché a jen ještě jednou přeložím, než je malé dám, takže práce navíc skoro žádná...Největší investice byla oprava pračky (rozbila se chvilku po záruce) - cena opravy několikrát vyšší než pořizovací cena látkových plínek...(bacha na opraváře!!!!!, zaúčtují si i věci, které tam nedají....).
Ať každý používá co mu vyhovuje, my jsme s látkovkami spokojení...
Předchozí