| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když mlíčko neteče

Ahoj, u článku jsem si rovněž zavzpomínala na svou válku s kojením...samozřejmě jsem byla namasírována z literaturyn i kurzů, jak je kojení přirozeně jednoduché, praktické, úžasné. Nicméně už v porodnici jsem zjistila, že moje dítě se patrně se všemi těmi přirozenými reflexy nenarodilo a začala muka. Až na krátká období bylo kojení bolestivé, ještě v šestinedělí jsem dostala zánět prsu, horečky, antibiotika...před kojením vždy prsa nahřát, odstříknout, po kojení ošetřit...a dělejte to několikrát za noc - nemluvě o té ,,pohodě" kojení venku - to jsem nikdy nezažila. Vrcholem bylo, když syn začal mít černou stolici a my s hrůzou zjistili, že trpí chudáček hlady a tak někdy ve 2 měsících začalo přikrmování Nutrilonem. A tak nám to na střídačku už vydrželo - kojila jsem nakonec statečně do 10 měsíců. Moc mě mrzelo, že jsme měli takové problémy, myslím, že kojení je nádherná chvilka pro matku i dítě, mateřské mléko je bez diskuse největší dar pro miminko, ale co dělat, když to prostě nejde?? Nevím, zda problémem nemohly být třeba i moje prsa, i když vpáčené bradavky nemám, ale kdo ví . když gynekoložka moje prsa viděla, až když jsem tam dorazila se zánětem?? A ad Laktační liga - odpusťe, ale přes všechnu pravdu, co mají, na mě působí trochu demagogicky. Také jsem jim v zoufalství volala, ale jejich rady mě přišly trochu odtržené od reality....všechny ty lžičky místo lahví....Zkrátka: moc doufám, že příští mateřství si už užiju v plné míře a že moje další děťátko se bude umět hezky přisát:-)) Jo - a co týče mého synka, dnes čtyřletého, který chudáček bojoval o mlíčko a byl přikrmovaný z láhve, je z něho patnáctikilový svalnatý kluk jako buk! KOjení zdar! - ale asi ne za každou cenu - úspěsné kojení vyžaduje 2 partnery, kteří k akci přistupují pohodově, když není v pohodě matka, trpí bolestí, těžko dítěti přenese žádoucí účinek.
Mějte se!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.