Přečetla jsme většinu diskuse a měla bych pár dotazů. Látkové plenky tedy asi už nevyužiju, děti jsou už větší, ale přesto...byla bych ráda, kdyby mohl někdo odpovědět...
Jednak - jaké používáte separační plenky? Setkala jsem se s nimi jen asi před 5 lety, tuším zančka Anička. Přišlo mi to příšerné, nepříjemné bna opmak, syn z troho měl vyrážku, br. Myslím že i po těch letech bych tu zbytek balíku našla. Jen nevím, jestli je to cca stejné i po těch letech. Protože tamto bych dítěti na zadeček nedávala, to mě hodně odradilo. Ale možná je to už jinak.
Dál - vy ty plenky perete s jiným prádlem? Já jsem teda na tohle asi vysazxená, když mám něco počůraného/pokakaného/poblinkaného, tak to nejdřív pořádně vyperu v ruce, nechám důkladně usušit a teprve když uznám, že je to jen mírně špinavé, dovolím si to dát vyprat k ostatnímu prádlu (mám tak 3 pračky týdně na 4 člennou rodinu a předpírám tak 1/2 všeho prádla).
A ještě - není to cítit, když ty plebky skladujete? Já teda s jednorázovkama ndělám krátký proces, vyklepat do záchoda, uzavřít dokonale do sáčku a co nejdřív vynést, mě to hrozivě smrdí. Neumím si představit něco schovávat v kyblíku, já normálně skoro nemám čich (následek alergie), ale když mě to chytí a cítím, nutím třeba i manžela aby si smyl kolínskou :-). Tak hjak to řešíte - nebo to není cítit vůbec?
Nechám se poučit a kdyby náhodou ještě přišlo jedno opožděné dítko, tak možná - ale až po vyřešení právě těchhle pro mě podstatných věcí...
Předchozí