Předně moc děkuji za poučný článek, i když jsem nervoznější než před jeho přečtením, člověk hned začne své dítě pečlivě zkoumat. Mám téměř 4 měsíční dcerku, od mala se hlavně při vzteku dosti silně prohýbala a snažila se zaklánět silou hlavičku. Pravda je, že při lehu na pevní podložce se dozadu neprohýbala, koníčky podle pediatričky-velmi pečlivé-pase dobře. Resp. pásla dobře, v poslední době chvilku pase, poté povolí a snaží se hystericky plavat jakoby se chtěla dostat k hračce před sebou. Tímto se dostávám k článku, kde je uvedeno, že podobné chování je v cca 5 měs. normální a já proto nevím, zda je to normální i v našem případě, neboť dříve neplavala ani nedělala letadlo či nikoli. Před několika dny se začala otáčet na bok a přiznám se, že ač jsem utrpěla vzděláním a článek je moc bezva nejsem schopna si podle popisu představit jak by to mělo být správně. Dcerka otočí hlavičku tam kam se otočí, ovšem tak jak ji má na straně položenu ji zakloní jakoby se dívala na něco nad sebou ( není to však pravidlem, někdy je záklon mírný, někdy chybí úplně), zvedne nožičky k bříšku, přetočí je na stranu a zároveň či chvilku poté dotočí horní část tělíčka, nicméně na boku si libuje s hlavou hluboce zakloněnou a rozhlíží se co má nad hlavičkou. Moc bych proto uvítala názor autorky článku popř. zkušenějších rodičů, zda je to tak v pořádku, utkvěle mě straší záklon hlavičky, nicméně lékařka nikdy hypertonus neshledala. Díky moc
Předchozí