Já jsem taky pro látkové. V porodnici jsme látkové používat nemohli a tak nezbývalo než jednorázovky. Dcera měla zadek doslova rudý a to jsme mazali, mazali, mazali... A jednorázovka byla tak na 2 hodiny - kadila třeba i 10x za den. Po příjezdu z porodnice jsme zadek léčili ještě 14 dní.
Doma jsem používala látkové - ty obyčejné, které jsem prvních 6 týdnů žehlila. Teď bych už asi žehlit nemusela, ale žehlím. Peru co 2 dny (ale u toho peru i oblečení pro celou 4členou rodinu). Plíny peru již poskládané, takže je pak přežehlím jen na vrchní straně (stejně žehlím oblečení, takže ty 2 minuty co přejedu plínky mě už nezabije). Zadek mažeme tak jak si vzpomeneme co 3 dny.
Pohyb? Nemyslím si, že dítě v látkových nemá pohyb. První dcera sama chodila v 10,5 měsíci. Mladší má 5 měsíců a už sama sedí a když jí chytnete, tak se postaví.
A ještě musím dodat, že v roce a půl jsme plínky nepoužívali už ani na noc. To děti, které jsou na jednorázovkách ještě ve 2 letech nosí plínky i přes den.
Jednoznačně jsem pro látkovky. Ušetří problémy s ekzémy, ušetří životní prostředí a taky mi ušetřily u 1. dítěte přes 10 tisíc korun (samozřejmě,že jsem započítala elektřinu, vodu a prášek na praní). U druhého už nemám pořizovací náklady, takže to bude více.
Předchozí