| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Spontánně nebo císařským řezem aneb epidural ano nebo ne?

Šance na obrácení miminka jsou až do samotného porodu, ale čím je miminko větší, tím šance klesají. Naše holčička se "usadila" asi v 31. týdnu a od té doby už se nehnula. Od začátku mě můj gynekolog ujišťoval, že se nemám ničeho bát a pokud bude dle měření odhadnutá hmotnost do 3500g, povedou porod normálně. Do porodnice jsem nastoupila 5 dní před termínem, provedli měření plodu s tím, že hmotnost je cca 3200g a na druhý den mi porod vyvolali. Všechno šlo velice rychle, přesto mi trpělivý anesteziolog stihl zavést epidurál a po vyšetření gynekologem mi píchli analgetikum, které účinkovalo necelou hodinu. Pak už nic nepřidali, jelikož miminko pěkně sestupovalo a blížilo se k cíli. Takže pravé porodní bolesti jsem si zažila také, ale ne prvorodičku to netrvalo dlouho. Od zavedení tablety na vyvolání porodu to trvalo 5 hodin, nenastaly žádné komplikace, všichni na porodním sále byli skvělí. Musím říct, že jsem taky moc bála, aby bylo miminko v pořádku a zkoušela jsem různé metody na otočení, ale nic nepomohlo, měla svou hlavu (nahoře :o). Zkoušela jsem: lezení po čtyřech, indický most, přemlouvání miminka, svícení na bříško baterkou tak aby "šlo" za světlem, čínskou medicínu (moxování - vychází z akupunktuy, v předcházejících příspěvcích už se o tom někdo zmiňoval). Tak moc jsem se bála, že jsem vyzkoušela téměř vše co mi připadalo bezpečné pro miminko a nakonec se to povedlo i tak. Takže držím palce, ať se mimi umoudří a pokud ne, věřte, že to tak asi má být a bude všechno v pořádku. Jelikož to byl první porod, nedokážu porovnat, jestli to bolelo více nebo méně než při poloze hlavičkou, ale jedno je jisté - bolest ustala hned jak bylo miminko venku!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.