Ahoj,připojuji se i já, bohužel jsem kvůli úzké pánvi nemohla rodit normálně ani jednoho ze svých synů. První porod dospěl až do "předfinále", už byla vidět hlavička, ale prostě to nešlo:-(, následovala epidurální narkoza atd. Vše proběhlo v pohodě, žádné bolesti hlavy nic...Zato při druhém synovi jsem strašně dlouho zvažovala, zda přirozený pokus podruhé-měl být menší nebo císař.Lékaři doporučili císaře- nakonec dobře že tak synek byl větší než ten první. Ale píši to proto, že druhý epidurál mě vážne zasáhl, po několika dnech mě rozbolela hlava a doma to trvalo celý měsíc-opravdu- hrůza- lituji lidi s migrénou. Prý se to dá nějak spravit, že píchnou do páteře nějakou krevní zátku...ale představa dalšího píchání do zad nepicházela v úvahu...Po měsíci to odeznělo, ale bylo to něco příšernýho!
Chtěla bych ještě třetí mimčo a je jisté, že císař mě v tomto případě nemine. Pokud k tomu někdy dojde, moc se budu rozmýšlet o druhu narkózy.
Záleží na zkušenosti a šikovnosti lékaře na 100%! Až potom jsem se totiž dozvěděla, že zmiňovanému anesteziologovi jsem se napíchnout v tento den ze tří "povedla" pouze já. Jinak dvě maminky napíchl tak, že vše cítily a musely jim dát narkózu celkovou....
Předchozí