Pauliso - ja mam dve deti - jedno je v MS a druhe v plinach (i kdyz uz pomalu zaciname s nocnikem). Ale tim, ze ziju mimo CR mam taky k dispozici skolku, ktera je otevrena od 8 rano do sesti vecer (samozrejme tam syna tak dlouho nenecham, ale kdyz je nejaka vyjimecna akce, tak se to hodi) a holcicku mi hlida nase pomocnice, ktera s nami i bydli (ne tak uplne au-pair, protoze taky vari a uklizi). Moje postaveni v praci neni nijak vyznamne a zrovna minuly tyden jsem odmitla pozici s podstatne vetsi zodpovednosti. Nemocne deti, to je nejhorsi, nastesti (tuk tuk) jsou deti zdrave az na vyjimky - a to pak resime praci z domu a pohadkami na videu.
Podobne jako Vendula a Terka me celodenni pece o deti az tak uplne neuspokojuje a chtela jsem delat jeste i neco jineho. Financni efekt je samozrejme taky prijemny, ale hlavne jsou to ty podminky - cas delim mezi praci a deti, skolka je pet minut od nas, prace z domu, domaci prace dela nekdo jiny... ja nerikam, ze je to recept pro kazdeho, ale moc bych prala, aby maminky v CR to mely aspon jako moznost volby.... ale samozrejme to neni tak uplne ruzove, obcas clovek musi sundat ty rucicky, ktere se mu vinou kolem krku a odejit a poslouchat volani po mamince... nic neni na svete zadarmo.... kazdy si to musi vyresit pro sebe - co je dulezite dneska, co bude dulezite za mesic a co za 5 let...
Kimmy
Předchozí