Tvoje argumentace mě zaujala, tak jsem si kyselinu šťavelovou vygooglila, zajímavý je tenhle odkaz:
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/kyselina-stavelova-vstrebavani-vapniku/
Dál jsem se dočetla, že kyselina šťavelová je spolu s vápníkem nejčastější příčinou vzniku ledvinových kamenů.
Definice z www.fitlife.cz: "(Kyselina šťavelová je) Chemická látka, která může být životu nebezpečná, když ji přijmeme ve vysokém množství. V malých dávkách ji najdeme ve špenátu, šťovíku, mandlích a čokoládě. Potlačuje vstřebávání železa a vápníku."
Jinak souhlasím, že někdy děti něco nejedí jen proto, že se jim to nelíbí nebo to mají spojené s něčím nepříjemným... A myslím si, že v takovém případě není nutné jim to jídlo nutit. Ať je to maso nebo špenát nebo cokoliv dalšího.
Předchozí