S tím podvědomím máš asi pravdu. Já jsem kupříkladu nikdy neměla ráda kuře. Doma jsme ho tak často nemívali - naši chovali prasata, takže pořád dokola vepřové (dnes ho téměř nejím já ani moje děti, a ty asi mou vinou) - ale tak nějak jsem ho vždycky snědla. Když jsem byla těhotná s Terezou začala jsem po kuřecím regulérně zvracet a nespravilo se to ani později. Od té doby ho skoro nepřipravuju, když tak jedině pro zbytek rodiny. Dávám přednost krůtímu, které mi přijde chuťově lepší a hlavně mi nevadí. A pak jsem se náhodou dostala ke článku Dieta podle krevních skupin a přečetla jsem si, že pro lidi s krevní skupinou B, je kuřecí maso téměř nestravitelné. Naopak je doporučena krůta. Taky se nedoporučuje kukuřice, kterou tedy taky nesnáším. Samozřejmě, nic není černobílé, na každého to platit nemusí, ale říkám si, že můj organismus mi dal jasně najevo, co a jak mám jíst.
Abych to ukončila - já a děti milujeme krůtí, rybí a taky libové hovězí. Manžel upřednostňuje vepřové a hovězí. Často vařím na dvakrát - třeba i bezmasé jídlo pro nás tři a masité pro manžela. Dost se v práci nadře a navíc je z domů vychován jen na mase. Ale když vidím tchána s tchýní, že oni nejí nic než vepřové maso s vepřovým masem, s hrůzou si představuju, co na to jejich vnitřnosti - nehledě na to, že tchán má bříško jako ve 12. měsíci.
Předchozí