Zuzano,
skutečně jde jen o to syrové mléko. Jinak mléčné potraviny snáší normálně (on je tedy celkově moc nemusí a nijak často je nejí, ale myslím, že vyloženě zažívací problémy už z nich nemá)... tedy nechutnají mu jogurty a sýr si dá jednou za uherský rok, ale třeba když něco zapeču se smetanou, tak se olizuje až za ušima a pokud vím, problémy z toho už nemá, máslo jí normálně... tedy pokud je to něco, co projde tepelnou úpravou, resp. nějakým zráním nebo kysáním, tak je to OK.
S tím kuřetem bych Ti doporučila, ať snad ani nezkoumáš příčiny a prostě jí kuře nedáváš. Myslím, že takováto reakce Tvé dcery je celkem jasným ukazatelem, že by to neměla jíst. Důvody mohou být různé, nemusí jít o krevní skupinu. Mne moje alergoložka když jsem šla na testy upozornila, že testy mají cca 2% nepravý výsledek, tzn., že nějakého toho malého procenta lidí, kteří jsou na danou věc alergičtí, testy ukážou že ne. To je jedna věc, druhá je to, že je něco jiného alergie (na kterou vám dělali testy) a nesnášenlivost (na kterou testy nejsou), Tvoje dcera nemusí být alergik na kuře, ale třeba má na něj nesnášenlivost... na to Ti alergoložka razítko nedá, ale musíš s tím počítat a prostě danou potravinu nezařazovat, stejně jako kdyby měla potvrzenou alergii (mně se taky nepotvrdila alergie na dvě potraviny, které u mne vyvolávají bouřlivé reakce... přesto si je doktorka k sobě zapsala a bere to jako fakt, že jsem na ně nesnášenlivá). Není důvod lámat to přes koleno, když je kuřecí maso v jídelníčku tak snadno nahraditelné. Krůtí maso je prostě z jiného druhu zvířete, ač Ti přijde podobné vzhledem a chuťově, tak naše trávicí ústrojí ty nuance od sebe rozpozná. Mlíko je taky podobný kravský a kozí, ale po kravským třeba mám problémy a po kozím ne...
Předchozí