Tak to já jsem ryby začala zavádět u syna po 1. roce života. Myslím, že jsme jediná země, kde se dětem nedoporučují mořské ryby kvůli alergiím. Ryby mají cenný obsah kyselin Omega-3. Argumentem proti je pro mě právě spíš obsah rtuti. Takže ryby dávám, ale jen 1 x – 2 x týdně. Kuřata (krůtí) taky dávám občas, ale nedělám si iluze o tom, že by byla bůhvíjak zdravá. Bio kuřata jsem bohužel nikde neviděla. Hovězí maso kupuju zásadně bio, max. 1 x týdně. Vepřové taky občas koupím. Pro naši holčičku (9 m) jsem zatím kupovala obvykle jehněčí bio, občas králíka, 1 x telecí kýtu a 1 x hovězí bio. Jinak bio skleničky. Jíme všechno, co se jídla týče, nejsem žádný radikál, ale dávat v dnešní době dětem maso každý den nebo dokonce vícekrát denně mi připadá ujetý. A ve skutečnosti bych jim radši dala domácího vepříka ze zabijačky, než nějaké zašedlé kuřecí maso ze supermarketu.
A jinak jsem četla nějaké články od pana Fořta a taky mě oslovily.
Předchozí