No. dyť jsem psala, že to nebude tak jednoduché. Že znám alergiky na mrkev, celer, jablka, jahody.... a to vše se pěstuje u nás "doma".
Moje děti zase v zimě můžou jenom jablka a banány. můžou ještě hrušky, ale ty jsou jen na podzim. Třeba u jahod mám vyzkoušené, že ty cizí, dovážené nebo rychlené, co třeba teď prodávaj u nich naprosto spolehlivě vyvolají zhoršení atopického exému, v horším případě kopřivku. Ale jahody české, které bývají až v červnu, ty jim neudělají nic. Vůbec nemůžou pomeranče, citróny, mandarinky, kivi, grepy, teď módní pomelo, jeden dokonce ani pomer. džus, po všem mají to co po cizích jahodách. V létě a na podzim je to lepší, je i víno, broskve, meruňky, švestky,..... tam jim nevadí ani dovážené, nemusí být jen "u nás pěstované". Ale zima je u nás ve znamení jablek a banánů.
Myslím, že statisticky je asi u nás víc alergiků na ty "cizokrajné" a proto se to ve všech možných radách o výživě dočteš. A děti, které to mají jako ty Tvoje, těch je asi míň. Zřejmě je to potřeba vyzkoušet a co dětem vadí jim nedávat.
Moje sestra třeba ve 30ti letech měla poprvé (a zdá se, že i naposled) alergii na maso kapra. Její muž je rybář, tak si naše sladkovodní ryby dělají celkem často, ne jenom 1x ročně na Vánoce. Asi 5 let se kaprovi vyhýbala, ale při posledních Vánocích si ho dala s ostatními. Čekali jsme, zda se osype a oteče nebo ne, ale nebylo jí nic, tak kdo ví. Třeba ten kapr před 5 lety sežral něco, co jí pak vadilo? Alergie jsou dost záludné. Mě zase před 2 lety vypukla alergie na citróny a pomeranče, které mi nikdy nevadily. Grepy a pomela jsou ok.
Předchozí