Pane Schwarz,mohu se zeptat jestli berete v úvahu kuřecí maso z českých chovů,kde jsou atb a hormony v krmivu zakázané a je to velmi přísně a striktně dodržováno.Vzhledem k tomu,že jsem rozbory krmiva pro brojlery před nedávnem dělala,tak vím,že tam nejsou.Dodržujeme předpisy EU.Přítomnost čpavku v podestýlce - zvýšená koncentrace by vedla k úhynu kuřat,tudiž musí být norma dodržována odvětráváním prostředí.Těžko by měli chovatelé zájem na tom,aby jim kuřata ve velkém umírala.
Co se týče vepřového v současné době je poměr tukku ve vepřovém velmi nízký,dokonce nižší,než v kuřecích stehnech.Opět uvádím fakta z českého chovu.
Rozhodně bych nekoupila maso v supermarketu,kde je často maso z Polska,které je kvalitou opravdu velmi mizerné(oproti chovu ČR).
Pokud už maso musím kupovat tak upřednostním české.Biochovy jsou diskutabilní,ne vše co je bio,je opravdu kvalitní.
Mám výhodu že mám veškeré maso z domácí produkce,tudiž vím co zvířatům dám a co mi přejde do mléka a masa.Proto se třeba maso nebojím konzumovat,nebojím se ho dát i děcku.
Předchozí