Moje starší dcera má 4 roky, když měla dva roky začala spávat na normální posteli.Strašně se na ni těšila, protože ikdyž od roku a půl byla v pokojíku, spávala v postýlce.naučili jsme ji, že když ji večer uložíme, tak nesmí s postele vylést.(občas se muselo i lupnout na zadek) mohla slezt jenom v případě že chtěla na záchod (a ze začátku se na ten záchod chodilo i osumkrát do hodiny) Ale to vypozoruješ kdy se jí opravdu chce a kdy to hraje... V noci za náma taky utíkala, ikdyž to dřív nedělala. Vždycky když přiběhla do ložnice, tak jsem jí bez řečí chytla a odnesla zpět do pokojíku. Položila jí ze slovy, že tohle je její postýlka a ona v ní musí spát. Nejdřív jsem jí tam vracela s pláčem, ale postupem času už nic nenamítala, nechala se odnést a zaspala. (občas se jí povedlo, že když přišla za náma do ložnice, tak jsem se neprobrala a zjistila jsem až ráno, že spí vedle mě) tak si myslím, že to už potom zkoušela, jestli to výjde nebo né. Všechno je to ale o tom jak si psala... Buď vydržíme a dítě pochopí co a jak a nebo povolíme a pak bude určovat pravidla to dítko...
Předchozí