On ten článek má relativní pravdu...
Pravdu v tom, že jeho cesta je pro člověka co stravování neřeší snazší.
Přeci jen, pokud budu jíst jen klasickou českou knedlíkovou stravu a vyhodím z ní maso, tak to není to pravé a bude lepší, pokud v ní to maso asi nechám.
Na druhou stranu, pokud člověk přemýšlí nad tím, co jí, dokáže se bez něj stravovat určitě mnohem zdravěji.
Jenže to představuje nikoli krmit se jen rohlíkama, ani soja nebude to pravé ale jíst haldy zeleniny a ovoce, jíst ve velkým hlávkový saláty a další zelenou stravu, lněný semínko a další ořechy, klíčený luštěniny, mák atd. atd. často suroviny které nejsou tak úplně běžné.
a není lehké naučit to děti, musí se s tím začít od narození
Co článek nezmiňuje je stinná stránka konzumace masa:
* přetížení jater, ledvin a obecně celého vylučovacícho systému díky složitému trávení masa a odpadním látkám vznikajícím při ropzkaldu bílkovin na něž není lidský organizmus v tak velkém doporučovaném množství stavěný
* zápach těla způsobený výše uvedeným
* zácpa díky tomu, že maso neobsahuje vlákninu
* veškeré škodliviny které vstřebalo krmivo, přidaly léky a hormony při výkrmu atd...
* riziko kontaminace masa
Předchozí