Lenelko, tak nech synka ZCELA si vybírat co bude jíst a dávej mu jídlo jen podle toho co si v obchodě sám vybere. :o)))))
Tvá teze "děti samy vědí co je pro ně nejlepší" ....řídíš se jí doopravdy?
Máš v ruce hodnoty jeho krevního obraz že tak na stopro víš že je jeho strava O.K:
Samozřejmě to o trestání vegetariánů co nutí své děti stravovat se taky tak je nesmysl, to ne.
Je mi pochopitelně jedno co kdo jí - pokud není přímo mým klientem a neřešíme nějaký zdravotní problém.
Takže jediné co mi přijde blbé je demagogie kterou občas od vegetariánů vidím. A zde třeba čtu....
Příklady ...když vykládají čím nahradí B 12 - nenahradí, tu získáte pouze ze živočišní stravy, nebo pak z tablet.
Když šermují procentama železa v zelenině a opomenou zmínit to, že je tam velmi pevně vázané, jinou formou než v mase a těžce se z ní vstřebává....takže nejde jen o procenta v potravině ale i o jeho využitelnost z konkrétní stravy .......u některých zelenin je nulová.....u některých lepší....
a .t.d. nebaví mě to sem vypisovat, tak jen shrnu
maso bez obav - s mírou, jako vše, preferujme maso bílé a ryby, mořské ryby jsou u nás v čr ve stravě velmi chabě zastoupeny a lidem chybí jod....navíc tyto ryby obsahují i látky prospěšné pro mozek
mít tu stravu pestrou, každá jednotvárnost....jak masová tak ta zeleninová spíše člověku škodí....
kojící, těhotná, a malé dítě maso ve stravě potřebuje určitě, alespon občas.....příklady veganů co mi pak chodí s chudokrevností a těžce rozhozenou štítnicí z praxe bych mohla uvádět do alelujá.....chce si to prostě ohlídat
a hlavně - nepřejídat se, vyhnout se prázdným kaloriím, nekouřit...pokusit se mít veselou mysl.
:o)))
Předchozí