Článek mi opravdu připadal jako napsaný v době, kdy já jsem v 70. letech měla malé děti. Tehdy se vůbec dělaly pěkné věci... moje děti dostávaly téměř na každou nemoc antibiotika, já jakožto mladá matka věřila lékařce a bála jsem se jim je nedat...až po letech jsem zjistila, že např. na bolení v krku je dobré pít čaj z květu černého bezu, pálení nosohltanu přejde apod. Samozřejmě, na vážné, život ohrožující nemoci, jsou antibiotika požehnáním, sama jsem měla otravu krve po kočičím kousnutí a bez nich nevím, jak bych dopadla. Ale dávám to jako příklad, že stejně tak, jak pan doktor píše, že děti musí jíst maso, mně tvrdili, že děti musí brát antibiotika...oboje je blbost a záleží na rozumném zvážení rodičů. S tím masem je to zvlášť hloupost. Jde spíš o to, že někteří lidé si představují vegetariánství takové, že jím zcela normální stravu, české vepřo knedlo zelo - a vynechám maso. To by ovšem skutečně byla špatná výživa. Dle mého názoru by maso neměli jíst denně nejen děti, ale ani dospělí. Skutečně velice zatěžuje organismus, ledviny atd. Nedávno jsem někde četla, jak vysokého věku se dožívají lidé z oblastí, kde maso téměř nejedí a nahrazují je rostlinnou stravou. Jenže to je právě ten problém - pokud někdo chce dětem poskytnout skutečně vyrovnanou stravu a maso nahradit, není to vůbec jednoduché, musí se tím vážně zabývat a trochu víc tomu rozumět, nejen maso prostě jen vynechat.
Kdysi před dvaceti lety jsme v práci měli mladou uklízečku, která byla neustále unavená, neměla sílu ani vytřít. Byla to vegetariánka. Ale právě taková, která pouze nejedla maso...ničím ho nenahradila...
Předchozí