Štěpánko, ad celulóza. Je to asi týden, dva, co jsem v televizi viděla reportáž o pandách z rakouské ZOO a překvapila mě informace, že ač jsou pandy býložravci živící se bambusem, tak
z něj nedokáží efektivně získávat živiny. KOnkrétně říkali, že panda denně spotřebuje asi 30 kilo bambusu a vyloučí 15-20 kilo nestrávených zbytků :oO Takže to, že člověk neumí celulózu trávit, nemusí být zas až tak na závadu ;o)
Jinak teď jenom tak bleskem prolítávám různé články na netu a začínám propadat hrůzné depresi z poznání, že snad všechna zvířata jsou v podstatě VŠEžravci... jde jenom o poměr masa a rostlin v jejich jídelníčku :o/ Hmmm, teď mi jeden článek na netu dokonce tvrdí, že i býložravá panda si občas dá nějaké to maso (mršinu, hmyz, drobné ptáky nebo savce).
MMCH docela hezky se čtou tyto články:
Vegetariánství - ano či ne? - 1. částVegetariánství - ano či ne? - 2. částVegetariánství - ano či ne? - 3. částZatím jsem teda přečetla či spíš přelítla jenom jeden, do dalších dvou jsem jenom nakoukla, ale už se těším, až budu mít klid na čtení :o)