Zuzano, promiň, ale pleteš pátý přes devátý. Proč tu na mne vytahuješ nadměrnou konzumaci masa, když tu jsem já ani slůvkem neobhajovala? CHceš se hádat, nemáš o čem, tak si musíš nějaký důvod k hádce vymyslet? MMCH budu-li nadměrně konzumovat třeba zdravá jablíčka, věřím tomu, že i to sa mne nějak negativně projeví - pokud budu jablka jíst na úkor jiných potravin, budou mi chybět živiny, která v jablkách nejsou a které bych jinak doplňovala odjinud.
Těmi generacemi nepojídačů masa jsem myslela případy veganů, kdy si předávají geny čistě mezi sebou, nekříží se s pojídači masa. Aby lidstvo jednou nepodadlo jako ty pandy, které celý den jenom jedí, aby vůbec nějaké ty živiny do sebe dostaly. (pokus o vtip - nějak mě ty téměř výhradně bambusožravé pandy, které ovšem nedokáží z bambusu získávat živiny, vzaly...)
Ad napadení psem. Kolik pokousaných dětí jsi osobně viděla? Já před mateřskou pracovala na dětský chíře, takže několik ano. Ani v jednom z těch případů si pes nešel na dítěti pochutnat, ale došlo k nějakému "komunikačnímu šumu" a pes se bránil tím, že dítě napadnul. Když kohout vyjede po dítěti (che, jak já se v dětsví bála kohoutů...), taky to udělá proto, že si jde pochutnat na masíčku? KDyž se (třeba) v hospodě porvou chlapi, jsou to potenciální kanibalové?
V pojídání masa, nebo chceš-li, mršin, mně je to jedno, nevidím morální problém. Jak už psala Libik, jsem jenom člověk bez fantazie a zajistit rodině vyváženou stravu je pro mne nejjednoduší tím, že jim podsouvám od všeho něco. Zvířat mi může být líto, ale důležitější je pro mne zachování svého rodu :o) a argumenty veganů mě fakt nepřesvědčily, že úplně vyřadit ze stravy třeba zakysané výrobky, vejce nebo maso je to pravé ořechové. Tím spíš, že odborníci přes výživu ani v tomto nejsou jednodní a tím spíš teď, když jsem zjistila, že i býložravci pojídají maso ;o)
Předchozí