Jistě, Zuzano. Však já ani nechodím zabíjet zvířata pro potěchu, ani nenakupuju kvanta masa, která pak zkažená vyhodím. Jenom mi ta moje mláďata jsou holt bližší, než mláďata zvířecí a omlouvat se za to nehodlám. Jsem přesvědčena, že je bez masa nedokážu pořádně nakrmit, tak to maso dostanou. Nic víc a nic míň. Konečně, kde ty bereš jistotu, že rostliny jsou jenom nic necítící objekt, když je pojídáš? Třeba i ony mají vědomí a cítí bolest, jenom na ještě menší úrovni, než zvířata, takže jsme to zatím nedokázali vypozorovat
Konečně, s tím pozorováním rostlin - znám lidi, u kterých rostliny krásně rostou, i když nemají ideální podmínky a znám lidi, kterým všechny rostliny chřadnou, i když se jim snaží věnovat... MMCH minimálně dva z těch lidí, u kterých se rostlinám daří, jsou z mého pohledu tak trochu cvoci, kteří si s kytkama povídají - co když třeba zrovna to je důvodem, proč jsou tak zdatní pěstitelé? Co když třeba zrovna to je náznak toho, že i rostliny mají vědomí, cítí co se kolem nich děje a dokáží reagovat na podněty typu teplé lidské slovo?