Tím, že v polévkách je vyvařené maso či zelenina se do nich dostane spousta minerálů, vitamínů (námitky, že vařením se vytamíny ztrácí jsou sice pravda, ale neztrácí se úplně a např. vitamíny rozpustné v tucích najdete zrovna v těch polévkách dost). Polévka žaludek mírně zasytí a připraví na další jídlo, obvykle náročnější na zpracování. Bojuje proti nadváze, protože člověk kaloricky bohatšího druhého zpravidla nesní už tolik. Ale aby to všechno plévka splňovala, nesmí to být jen bujón z kostky nebo trocha osolené vody s moukou apod. To jen na to, proč polévky vlastně jíst.
U nás doma polévky byly denně, pak na mě přišlo období, kdy jsem si taky říkala, proč vlastně. Ale teď, co mám vlastní děti a zajímám se trochu o výživu, tak musím dát mamce zapravdu a snažím se vařit polévky kvalitní, když ne denně, tak určitě 4x do týdne.
Předchozí