Co jsem si precetla ten clanek je pravda, ze to v Anglii stoji za houby. Vsichni v Cesku si mysli ze v Anglii je raj, ale jsou uplne vedle. Pokud dosdrzujete pravidla a platite dane tak na oplatku nedostanete nic od statu, naopak, pokud jste lini a berete prisveky mate vic penez a jednodussi zivot. Ja cekam moje prvni miminko ted v cervenci a mam z toho panickou hruzu, co budu az budu nucena jit zpatky do prace protoze stat vam nic neda a s temi 400 librami co dostanete na materske se neda vyzit. Planuju zustat doma minimalne rok, ale je to otazka penez. V cesku tenhle problem neni, protoze vlada se postara o matky na materske. Je to hnus, ze nemuzete ani stravit cas se svojim ditetem anebo muzete ale bez penez.
Pro ty co maji ceske obcanstvi a ziji v Anglii a dite ma ceske obcanstvi, informujte se na socialce ve Vasem meste, protoze po vyprseni materske v Anglii mate narok na placenou materskou v Ceske Republice podle ustavy Evropske Unie. A take i kdyz je dite narozene v Anglii ale ma po matce ceske obcanstvi ma matka narok na porodne coz je myslim ted kolem 17.000Kc, ale dite musi byt zaregistrovano na matrice.
Take jsem zjistila a na to si davejte pozor, ja tyo teda nechapu, pry ceska vlada chtela ochranit matky. Pokud jste rozvedena, tak nesmite otehotnet do 300 dnu ode dne nabyti pravni moci orozvodu. Pokud se tak stane a dite se narodi driv nez po 300 dnech od dne nabyti pravni moci o rozvodu a narodi se v nemanzelstvi, otcem ditete automaticky bude vas ex manzel a bude zapsany v rodnem liste ditete. Pokud to nechcete, musite prokazat soudu, ze Vas ex neni otcem. Davejte si na to pozor, protoze hodne zen v cesku tohle nevi.Nejlepsi reseni je se vdat rychle nez se dite narodi. Pry vlada chrani matky, ale me to pripada, ze s Vas udelaji debila ze ani nevite kdo je otcem.
Předchozí