Rozhodnout se budeš muset sama, ať Ti radí kdo chce co chce. Jen z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že o penězích to taky vždycky není. Při prvním dítěti jsem byla celou mateřskou doma,brigáda žádná,dědit jsme taky neměli po kom - situace nic moc.Bohužel se to nijak závratně nezlepšilo ani když jsem šla do práce, zaplatit školku, dojíždění do práce a taky občas člověk nestíhá uvařit teplou véču a tak se koupí nějaká ta rychlovka, komplet změnit šatník po mateřské ... to vše taky leze do peněz.Takže když jsme se rozhodli pro 2.dítě spousta těchto výdajů odpadla a nebylo to zas tak hrozné. Taky se mi časem podařilo najít občas nějakou brigádu na doma a hned bylo líp.A navíc jsem chtěla 2 děti a když něco opravdu chci, tak to vždycky nějak dokážu. A 3 mimčo teď už mám jen pro radost. Na druhé mateřské jsem si udělala rekvalifikační kurz, po pár letech v zaměstnání se zdokonalila a tak teď můžu pracovat doma. Neříkám, že to není rozdíl oproti tomu, když jsem chodila do práce, ale opravdu záleží jen na tom co vlastně doopravdy chceš ! Přemýšlej...
Předchozí