Milá Jano,Raduzo a všichni,především Vás zdravím.Já žiju v Irsku s přítelem přes rok a plánujeme tady založit na letní dovolené rodinu.Já mám samozdřejmě ráda všechno naplánované dopředu a proto se zajímám o věci kolem už ted.O mateřské dovolené vím že je 26 týdnů,každý týden renta 80% z hrubé mzdy(od 207eu- do 280eu)atd.to má každý zjištěné.Ale nikdo tady nepíšete o příspěvcích,nevím jestli to tak funguje....ale každá matka má právo na měsíční příspěvky (150eu) než dítě dosáhne 16let.Sice to není buhví co,ale lepší než nic,néé?
Je k tomu jen třeba vyplnit formuláře (SW 42,a CB 1).Vše mám jen vyčtené z internetu,take nic netvrdím na 100pro.Pokud se chcete dozvědět vic tak na
www.oasis.gov.ie .Byla bych moc ráda kdyby nám Jana řekla něco víc jak to chodí v místních porodnicích,co a jak kolem vyřížení rod.listů a cest.pasů pro dítě.Jak jsi tam psala že jsi můsela platit za porod 2000eu,to mi nejde do hlavy.Když je tady člověk pojištěný a zvláště těhotné s příp.ošetřením by tu mělo být zdarma....tím si mě celkem zaskočila :o(((
Tak se mějte maminy a budoucí maminy krásně a posílejte nám nezkušeným co nejvíce informací.Díky...papa
Předchozí