Ahoj Ivano,
myslím si, že výraz "krajně nevhodné" je příliš silný. Já jsem sdílela jeden pokoj se svým starším bráchou až do 23 let a taky jsme to přežili, ba co víc, dokonce jsme zůstali oba duševně zdraví :))
Nemůžu říct, že bych nikdy nezatoužila mít vlastní pokoj, ale podobně jako já na tom bylo 90% mých spolužáků, kde taky vzít v paneláku dva pokoje pro děti?! A možná právě proto, mi to nikdy nepřipadalo nějak zvláštní či nevhodné. Jako malé mi to nevadilo vůbec, v pubertě mě to mírně štvalo a když jsme oba začali randit, šlo jen o kompromis a toleranci na obou stranách. Dokonce jsme žili v době bytové krize v tomto pokoji oba i se svými partnery a to byla teprve ta správná sranda! Prostě šla jedna dvojice "spát" o hodinku dřív a druhá měla k dispozici i jiné prostory v bytě (jen pozor na putující, žíznivé rodiče). Vážně to nebyl výrazný problém, dokonce nám ze začátku, po přestěhování do vlastního, bylo s manželem smutno, najednou jsme měli až moc soukromí :)
V současné době máme dům, pro dvě děti by tu vlastní pokoj byl, ale my plánujeme tři, a tak stejně ještě nevím, jak to později vyřešíme. Zatím máme jednoho skřítka, takže času dost :)
Předchozí