| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dítě versus finance

většinou tady spíš polemizuju s názory, které kritizují Tebe (podotýkám, že se nezastávám až tak konkrétně Tvého způsobu výchovy, protože Tě neznám, spíš jaksi "principů").
Ale napadla mě jedna věc, o které by sis možná měla popřemýšlet zase Ty. Moje máma měla štěstí, že mohla dělat práci, která byla vlastní její povaze. Sama sice popírá, že by to pro ni byla bůhvíjaká zábava, ale to je spíš tím, že si neumí spojit, že i věci, které baví, si člověk musí zasloužit pílí. (Bude to asi složitější, protože ona je trochu ze staré školy, a neuznává, že by někdo mohl taky něco dělat pro svoje pobavení, uznává víceméně jen práci, práci a zase práci. Proto mimo jiné mezi námi taky vládne jisté mezigenerační napětí, protože my zase neuznáváme "jen práci, práci a zase práci"...) Byla to učitelka. A protože ji její práce hluboce bavila, měli jsme dnes a denně na talíři děje školní, co se dělo, které dítě mělo problém, jak ona to řešila, co rodiče na to atd. atd. Spoustu krásných pouček pro výchovu jsem si z této "školy" odnesla, třeba tu, že když je dítě slabší, třeba čtverkař, a dostane trojku, zaslouží si pochvalu za píli, a když je jiné dítě jedničkář, tak za tu trojku dostane výtku, protože se málo snažilo. - A já, zoufalec zoufalá, jsem dobu v sobě měla bolest žárlivosti, protože jsem si říkala - kdyby stejně tak, jako přemýšlela o školních dětech, přemýšlela i o nás, o tom, co my skutečně potřebujeme! Musím v sobě nést bolest z toho, že její školní dětičky měly víc její pozornosti než my. Ano, starala se o nás. Věnovala nám spoustu péče. Ale spíš té hmotné. Zatímco o duševních potřebách školních dětí tušila spoustu věcí, o mých skutečných potřebách neví skoro nic dodneška...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.