Já si nechci stěžovat, že bychom na tom byli nějak blbě, spíš mne ZAUJAL A ZARÁŽÍ TEN FAKT, že všech pět holek ze seznamky na rodince patří do zmíněné příjmové kategorie. Seznámili jsme se nejdříve na akcích pro děti a poté jsem je pozvala k nám. To jsme bydleli ještě v 1+1 po babičce, starý nábytek, a syn měl na hraní prostor asi 1,5 krát 2 metry - tam měl svůj koberec a la silnice, jinak si kreslíval u stolu, nebo jsme prostě byli venku. Trapas byl, že děti mých internetových maminek si zde nechtěly hrát,uvedu příklad jedné návštěvy u nás: nakonec, abychom i my 2 mamky mohly pokecat, tak si děti hrály na našem letišti - v peřinách, které jsme nezastýlali, ale měli jen přikryté dekou. Do toho vysypaly křupky atd, mně to zas tak nevadilo, ale ta kamarádka "fakt koukala". A různě se vyptávala, jak můžeme bydlet v tak malém bytě, proč si nekoupíme tohle, onohle...Pak šok, když ona pozvala mne k ní a "provázela mne po bytě" - asi 5 místností, luxusní novostavba. Jen ten její syn měl super pokoj pro sebe zařízený tak dokonale(miliony hraček, houpačka, skulzavka, barevná postel, k tomu sladěný stoleček, židlička, nástěnka...jak z nějakého katalogu) a vítězně řekl synovi: podívej, jaký já mám pokojíček, to ty nemáš.
Vím, že to není o penězích, ....ale vlastně tak trochu ano. Já se v bytě té holky úplně styděla, jak mi ukazovala, jak to mají zařízené oni. A pobyt u ní mi nebyl příjemný, takže paradoxně kvůli penězům jsem s ní omezila styky. Ještě jsme se teda asi pětkrát viděly, ale vždy venku, ono když vy šetříte na moře x let a pak vám někdo ukáže fotky jak tadyhle byl na Maledivách, tadyhle na Kanárech, to vše v jednom roce, tak já se přiznám, že závidím a skrývám to. Ale takové setkání mi přinese víc té závisti než radosti.
Když se ale vidíme venku, na hřišti, tak už je to lepší. Ale stejně - patřím do jiného světa, problémy těch holek jestli si zaplatit tuhle jazykovku nebo jinou bych taky chtěla mít. Teda já si chci taky zaplatit jazykovku, ale řeším, jestli to VŮBEC zvládneme, ne ten styl, ha - jazykovka - tak jo, zaplatím si ji, a k ní si pak přikoupím cestu do oné země. Jsem divná??? Vaše reakce mne zajímají, protože si tuhle otázku vážně kladu. Zda je chyba ve mě, že tu závist nezvládám, a mám se sebou něco začít dělat, nebo se s nimi přestat stýkat. (Vím, že chyba je na mé straně, ony za to nemůžou, že se mají dobře, jinak jsou to celkem fajn holky)
Předchozí