Barčo především pokud nějaká matka nejednal maso a neměla v mlíce dostatek živin, nebylo to kvůli masu, ale proto, že měla asi celkově špatný jídelníček. Víš přesně, co jedla? Slabé mlíko má i mnoho matek masožroutek. Já třeba jsem semivegeratián (občas ryba nebo výjimečně kousek kuřete)a mám mlíko silné, první dceru jsem kojila do dvou a čtvrt roku, druhé je půl roku a také výborně prospívá, je zdravá a silná.
Maso není zdravé, ale jíst zdravě neznamená vyloučit z jídelníčku maso. Důležité je především co jíte, ne to, co nejíte. Pokud někdo nejí maso a cpe se hranolkama a rohlíkama jako hlavní složkou stravy, tak je na tom stejně špatně jako ten, kdo k tomu ještě jí maso (ne-li hůř). Důležité jsou především obiloviny (ne bílá mouka), luštěniny, zelenina, ovoce. Pokud má někdo tohle jako hlavní složku jídelníčku, neměl by mít nějaké závažné potíže a rozhodně by měl být zdravější než ti, co se cpou třikrát denně masem. Přimlouvala bych se ještě za sýry a jiné mléčné výrobky, pokud nepatříte mezi lidi, kterým nedělají dobře (je jich dost). Já se sýry a jogurty cpu hodně, ale netvrdím, že bych bez nich nebyla zdravá. Nejsem si jistá, některé výzkumy říkají , že je nepřirozené jíst mléko jiného živočišného druhu - proč by člověk měl jíst kravské mléko? Nevím.
Jo a zaráží mě, jak stavíš pořád špenát vedle masa. Špenát není maso, je to zelenina. Dříve se tvrdilo, že má hodně železa, ale nedávno v jednom časopise psali, že je to omyl vzniklý tím, že při počátečních výzkumech někdo chybně napsal desetinnou čárku o jeden řád dopředu. Sice pak svůj omyl veřejně opravil, ale chyba už zůstala. Prý toho železa moc nemá a i kdyby měl, nechápu, proč ho stavět vedle masa???
Předchozí