Jestli to správně chápu, tak tedy ženy, které mají nitroděložní tělísko, nejenom, že nemají ovulaci a MS, ale jejich tělo se na to ani nijak nepřipravuje? Prostě se nekoná vůbec nic? Tak to je mi to celé ještě podezřelejší než doteď./i>
KatkoFi, nevím, jak funguje "obyčejné" tělísko, já mám Mirenu, ta je hormonální. Pokud mě paměť neklame, ta by měla fungovat tak, že:
1. do dělohy vylučuje hormon, díky kterému houstne hlen u děložního čípku, takže spermie se nedostanou dovnitř 2. pokud se přeci jenom dostanou, tak tělísko brání jejich pohybu (zpomaluje ho), takže jen stěží se mohou dostat k vajíčku a oplodnit ho 3. pokud se přeci jenom k němu dostanou a oplodní ho, tak hormon vylučovaný do dělohy ovlivňuje růst výstelky, takže se oplodněné vajíčko nemá kde usadit (což může být pro někoho morální problém) 4. i přesto občas někdo otěhotní
Takže hormony v těle ženy by normálně měly fungovat, ovulace by měla normálně probíhat, ale menstruační krvácení je menší nebo vymizí právě proto, že hormon z tělíska nedovoluje sliznici růst, čili se v období menstruace nemá co odlučovat.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.