Jestli to správně chápu, tak tedy ženy, které mají nitroděložní tělísko, nejenom, že nemají ovulaci a MS, ale jejich tělo se na to ani nijak nepřipravuje? Prostě se nekoná vůbec nic? Tak to je mi to celé ještě podezřelejší než doteď.KatkoFi, nevím, jak funguje "obyčejné" tělísko, já mám Mirenu, ta je hormonální. Pokud mě paměť neklame, ta by měla fungovat tak, že:
1. do dělohy vylučuje hormon, díky kterému houstne hlen u děložního čípku, takže spermie se nedostanou dovnitř
2. pokud se přeci jenom dostanou, tak tělísko brání jejich pohybu (zpomaluje ho), takže jen stěží se mohou dostat k vajíčku a oplodnit ho
3. pokud se přeci jenom k němu dostanou a oplodní ho, tak hormon vylučovaný do dělohy ovlivňuje růst výstelky, takže se oplodněné vajíčko nemá kde usadit (což může být pro někoho morální problém)
4. i přesto občas někdo otěhotní
Takže hormony v těle ženy by normálně měly fungovat, ovulace by měla normálně probíhat, ale menstruační krvácení je menší nebo vymizí právě proto, že hormon z tělíska nedovoluje sliznici růst, čili se v období menstruace nemá co odlučovat.
---------------------------