troufnu si předpovědět, jak to bude tak za patnáct let: zatímco Vaše děti budou mít vize, naděje, budou mít své sny které si budou chtít plnit, tak dcera Vaší přítelkyně bude natolik realistická, že si v patnácti bude myslet, že na tom sexu přeci nic těžkého není a půjde zcela realisticky do toho, bez romantiky a snění "rovnou na věc", přičemž její podobně realistický přítel zapomene na antikoncepci, načež si realisticky spočítají, že se dítě nevyplatí a půjde na potrat, pak se z ní stane reálfeministická zapšklá ženská, která nemá žádné ideály, žádné sny, bude se snažit si zpříjemňovat život kariérismem, načež v pětatřiceti zjistí, že chce dítě a bude čekat ve frontě u centra asistované reprodukce. Důchod bude trávit sama za přispění našeho "všeobjímajícího sociálního státu". Dost hrozná vidina.. zatímco Vaše děti si mnohem pravděpodobněji užijí vlastní rodinu, budou mít sny, budou nadšené a šťastné. To, že mají takovéhle dětství plné fantasie je pro ně jen dobře, já jsem ho měl také a rozhodně jsem na život připravenější, než mnoho mých "realisticky vychovaných" známých.... Dítě má mít své dětství a při vší úctě k Vaší přítelkyni snažit se jim ho brát je spíš projev krkavčího mateřství, než dobrého mateřství...
Předchozí