Andreo,
Fisperanda přeci nechce své dceři fantazírování "zarazit", to přeci nikde nenapsala.
Reakce Finroda mně připadá stejně jako Fisperandě zcestná. Život je mnohem barevnější, než jak to vidí on. Rozškatulkovat lidi na ty bez fantazie, kteří zkončí špatně, a na ty ostatní, co povednou šťastný a naplněný život je opravdu směšné.
A mimochodem, docela by mě zajímalo, zda těm holčičkám skutečně schází fantazie jen kvůli tomu, že neměly pohádky, nebo proto, že se tak prostě narodily..
Já třeba pohádky jako dítě neměla ráda. Dokud jsem na nadpřirozené bytosti věřila, tak mě pohádky stresovaly, když jsem pochopila, že je čerti, draci, jamamby nejsou, k smrti mě nudily. Měla jsem ráda knížky jako třeba Děti s Bullerbinu, Honzíkova cesta, O letadélku Káněnti.. což jsou spíš "reálné" příběhy o dětech, než pohádky. Rumcajs, Pipi Dlouhá Punčocha a podobné nereálné příběhy mi připadaly tak trochu přitažené za vlasy.
Možná malou fantazii mám, to si netroufám posoudit, nicméně život vedu šťastný, potrat jsem chválabohu nikdy řešit nemusela a plánů, co bych ještě v životě chtěla stihnout, mám také požehnaně.
Předchozí